Kaikki kysymykset 101 - 150

 

Miten saan halutessani tiedostoista arkistossani puhtaita käyttöoikeuksista? Haluaisin saada kuvani auki myöhemmin ihan millä järjestelmällä vaan, Linuxilla myös!

Alusta USB-kovalevy FAT32-formaattiin (levy menee tyhjäksi) ja siirtele tavarat sinne.

FAT32 ei sisällä käyttöoikeuksien hallintaa, joten tiedostot saa auki ilman uikutuksia. Se huono puoli siinä on, että isoja videotiedostoja sinne ei saa kun maksimi tiedostokoko on 4 Gt. Mutta kuvilla se ei tule vastaan.

Käyttöjärjestelmäni on Vista Home Premium. "Kuvat" -kansio on kadonnut siitä tiedostointitapalistasta (eli missä on luetteloitu Haut, ladatut tiedostot, linkit, musiikki yms.) tuolta käyttäjänimeni kohdalta. Kuitenkin kuvat kansio on työpöydällä. Miten sen saisi alkuperäisen paikkaan?

Klikkaa hiiren toissijaisella ja kokeile palaako kun valitset 'Palauta oletussuosikit'. Jos ei, niin ota sen sijaan valinta 'Avaa Suosikki-linkit kansio' ja siellä valitse suosikkikansion sisällön päällä 'Mukauta kansiota...' tai vedä hiiren toissijaisella työpöydältä 'Kuvat' -kansiosta pikakuvake sinne kansioon.

Roskakori Vistassa hukassa. Mitenköhän sen saisi takaisin?

Nappaa hiiren toissijaisella työpöydällä ja valitse 'Mukauta' Sitten valitse vasemmalta laidalta 'Muuta työpöydän kuvakkeita'. Sitten vain valinta päälle 'Roskakori' -kohtaan.

Poisto meni pieleen. Nyt ei F-Securen poisto/uudelleenasennus onnistu.

Alla olevissa linkeistä löytyvällä ohjelmalla/ohjeilla poisto, CCleanerilla putsaus perään ja F-Securen uudelleenasennus.

http://tinyurl.com/bca9s
http://support.f-secure.com/enu/corporate/downloads/removeav.shtml

Miten osioin ulkoisen kovalevyn, (500gt). Siis siihen saisi vaikka esim. 5x100 gt osioita. Käyttis Win Vista.

Levynhallinnallahan tuo onnistuu. Suorita-boxiin 'diskmgmt.msc'.

Tuolta vähän vinkkiä.

http://tinyurl.com/6qgr9c
http://tinyurl.com/5uwrdl

On ihan tavallinen tekstifile, nimeltään palikka.csv. Ja siinä on rivit pätkitty putkella '|'. Koetan avata sitä excelissä ja se mokoma ei ymmärrä että tarttis jakaa soluihin, sen putken kohdalta.

Tuo tiedot ohjatulla toiminnolla.

Esim. Excel 2003:ssa

Tiedot -> Tuo ulkoiset tiedot -> Tuo tiedot

Kun kokeilin ScanSoft Omni Page 4.0:aa törmäsin siihen, että ääkköset olivat muuttuneet milloin miksikin.

OCR:n kielivalinta pitää muuttaa suomeksi.

Excelissäni on melkoinen yhdyshenkilöitten joukko, nimineen ja osoitteineen. Millä konstilla tästä saisi koottua osoitetarrat?

Wordilla ja yhdistämistoiminnollahan se onnistuu. Eikä siinä tarvitse käsityönäkään leikellä mitään. Helpoimmalla pääsee tulostamalla osoitteet tarra-arkille. Jos kyseessä olisi vakioteksti, jossa ainoastaan vastaanottajan nimi ja osoite muuttuu, niin voisi asetella vastaanottajan tiedot sopivaan kohtaan kirjeessä ja käyttää ikkunakuoria.

http://tinyurl.com/6b885q

http://www.mpmol.fi/netskole/sec/msoffice/msword/wordyhdistelytoiminnot.htm

http://office.microsoft.com/fi-fi/excel/HP052037601035.aspx

Saako esim. Word 2003:n tiedoston avaus tai tallennus-ikkunoiden vasemmassa laidassa olevaan palkkiin lisättyä esim. kansion, johon on tallennettu kaikki asiakirjat?

Saahan sen. Kun olet siinä 'Avaa' -ikkunassa, niin avaa ensin kansio, jonka haluat lisätä sinne vasempaan laitaan ja sitten valitset ylhäältä 'Työkalut' ja sitten vain valitset 'Lisää verkkosijainteihin'.

Nyt se kansio näkyy pysyvästi siellä vasemmalla.

Ylimääräisiä kansioita taas voit poistaa klikkaamalla hiiren toissijaisella samassa paikassa poistettavan kansion päällä ja valitset 'Poista'.

Ja homma pelaa samoin tallennuksessa. Tosin kun teet sen kansion 'Avaa' -ikkunassa, niin se näkyy myös siellä tallennuksenkin puolella.

Kun yrittää asentaa Microsoft.NET Framework 3.0, niin homma tyssää ilmoitukseen "The files for requirement Microsoft.NET Framework 3.0 could not be found. The installation will now stop. This is propaply due to failed or canseled download."

Poista kaikki Frameworkin versiot ja asentaa sitten Windows Updaten kautta uudelleen. Myös rekisterinpuhdistus voi olla tarpeen (CCleaner).

Mistä biosin piippaus-selityksiä löytyy?

Tuolta valitsemaan, riippuu BIOSista:

http://tinyurl.com/69h493

Mistä saan muutettua hiiren kaksoisklikkauksen muuttuneen toiminnon? Nyt esim. jotain Oman tietokoneen levyaseman kuvaketta tuplaklikkaamalla avautuukin Etsi -ruutu.

Sinun pitää muokata rekisteriä seuraavalla ohjeella:

http://tinyurl.com/5u9fzb

http://en.allexperts.com/q/Windows-XP-3282/File-Folder-default-Action-2.htm113">

Onko kannettavassa mahdollista että jotenkin saa laitettua esim. usb-hiiren ollessa kiinni, niin että koneen oma olisi poissa käytöstä. Käyttis XP.

Eikö löydy tuollaista asetusta?

http://posio.biz/paper/hiiri.png

Käynnistettäessä hakutoimintoa ruudulle tulee vain search companion osaan pelkkä koira, mutta ei hakutoimintoja, en keksi mikä vikana, enkä apua löytänyt support center:stäkään.

Tuolla olisi vinkkiä:

http://www.5starsupport.com/xp-faq/1-63.htm115">

DVD asema on nyt D asema. Miten saan sen nimen muutettua esim. E:ksi tai F:ksi, jotta saan tyhjän tilan kovolta tehtyä D:ksi. "Luo osio" kun tarjoaa nimeksi vain F:stä eteenpäin.

Jos teet homman Windowsin levynhallinnalla, niin nappaa sen DVD-aseman päällä hiiren toissijaisella ja valitse 'Muuta asemakirjain ja polku...'. Sitten valitset jonkun muun kirjaimen asemalle, niin saat D:n vapaaksi.

Kannettava käynnistyy usein itsekseen, vaikka se olisi täysin sammutettu (ei siis standby tilassa). Kyseessä lienee "wake-up lan" toiminto, koska silloin kone ei käynnisty, kun otan verkkopiuhan irti. Mutta mistä sen voi disabloida? BIOSista en löydä.

Laitehallinnan ('Suorita...' -> 'devmgmt.msc') kautta verkkosovittimien ominaisuuksiin ja sieltä ruuvaamaan WakeOnLan-asetuksia.

Kuva näkyy esikatselussa ja Wordpadissa, muttei itse Word-dokumentissa, vain rajat tai pisteet.

Katsopa Wordista asetus 'Työkalut' -> 'Asetukset' -> 'Näkymä' ja sieltä valinta pois kohdasta (jos on päällä) 'Kuvien paikkamerkit'.

Koneessa on perusresoluutio on ohjeen mukaan 1680×1050. Sellaista ei kuitenkaan ole Vistan näytön asetuksista valittavissa, eivätkä yritykset päivittää näyttölaitteen ohjelmisto ole johtaneet mihinkään. Yritetty sekä laitteen mukana tulleen cd:n ohjaintiedostoilla että valmistajan sivuilta ladatulla ynnä vielä niin, että annetaan Windowsin itse haeskella netistä ja muualta. Näytönohjaimena ATI Radeon X1200.

Tarvitaan näytönohjaimen ajureiden päivitys:

http://www.mbnet.fi/ajuriapaja/info.asp?AID=10946&TID=10778&OS=13

En saa lähetettyä sähköposteja. Saunalahden ohjeiden mukaisesti olen käyttäjätiliä lisätessä antanut sähköpostiosoitteeni, käyttäjätunnukseni ja salasanan, sisääntuleva posti pop.saunalahti.fi ja ulosmenevä posti.saunalahti.fi WebMailit toimii. Myös Saunalahden posti.

Huomasithan tämän:

"Huom. Käytettäessä jonkun muun kuin Saunalahden tarjoamia yhteyksiä tulee muistaa vaihtaa lähtevän postin palvelin kyseisen palveluntarjoajan lähtevän postin palvelimeksi. esim. mail.inet.fi (Sonera), smtp.kolumbus.fi (Elisa)."

http://saunalahti.fi/tuki/internet/posti/

Näytön kuva on nyt kääntynyt pysyvästi 90 astetta. Mistä saa palautettua oikeaan asentoon? Käyttis XP.

CTRL + ALT ja jokin nuolinäppäimistä. Tuolla yhdistelmällä asentoa saa muutettua. Kannattaa ottaa ominaisuus näytönohjaimen asetuksista pysyvästi pois, jos ei tarvitse. Eipähän virhenäpyttelyt haittaa.

Kuinka saada laskettua ketjutettu alennus. Esim: jos ostaa 1 kpl, niin hinta on 9,90. Jos ostaa 2 kpl, niin alennus on 0,02% ja tällöin hinta on 9,89802 / kpl, jos ostaa 3 kpl, niin hinta on 9,89802 -0,02% = 9,896040396/ kpl jne... Eli saadusta loppusummasta pitäisi saada aina uusi kappalehinta riippuen ostetuista kpl määristä. Jos ostaa 1764 kpl, niin mikä on hinta? Kuinka saan tämmöisen "kaavan" toimimaan Excelissä?

Tuohon on varmaan montakin tapaa, mutta tuossa yksi:

http://posio.biz/paper/kaava.png

Tuota sarjaa jatkamalla hiirellä vetämällä sinne riville 1764 asti saadaan vastaus, mutta annan sen sinun hommaksesi, koska kuulostaa ihan kotitehtävältä ja jotain sen eteen on tehtävä ;)

Ja laitoin tuon alennusprosentin omaan soluunsa, jolloin sitä on helppo muuttaa.

PING ei toimi eikä tiedostojen jakaminen toiseen koneeseen. Mistä kiikastaa? Virustorjunta + Palomuuri F secure Client security.

Säätelepäs niitä F-Securen palomuureja. Esimerkki pingille:

Ota FSCS auki ja sieltä palomuuri. Lisää sääntö välilehdelle 'Säännöt'. Laita siis kuvaava nimi ja valitse 'Salli'. Laita 'Mukautettu' -kohtaan sen koneen IP (kannattaa siis käyttää kiinteitä), jonka kanssa haluat pingailla ja vaihtaa tiedostoja.

Laita valinta kohtaan 'Ping/ICMP...' ja valitse molemmat suunnat klikkaamalla kysymysmerkkiä. Nappaa 'Seuraava' ja valitse hälytystapa. Sitten ei kun klikkaus kohtaan 'Valmis'. Sitten OK:lla pois ja that's it. Ja sama homma tiedostojen jakamiselle, eli teet uuden säännön valiten kohdan 'Windows file sharing and network printers'.

Vista Business -kannettavaa tietokonetta käynnistettäessä ruudulle tulee teksti "Logitech Updater (Unicode) Logitech.Inc" -teksti, joka täytyy hyväksyä, jotta työskentelyä voi jatkaa.

Asenna CCleaner:

http://ccleaner.com

Sillä saa poistettua automaattisesti käynnistyvät. Poista Logitechin ohjelmiston päivittämiseen liittyvät rekisteriavaimet. Toinen vaihtoehto on ruuvata käynnistystä Vistan omalla työkalulla, joka käynnistyy kirjoittamalla 'Suorita...' -boxiin msconfig ja nappaamalla enteriä.

Roskakorin pikakuvake katosi työpöydältä Vistassa?

Nappaa hiiren toissijaisella työpöydällä ja valitse 'Mukauta'

Sitten valitse vasemmalta laidalta 'Muuta työpöydän kuvakkeita'.

Sitten vain valinta päälle 'Roskakori' -kohtaan.

Avaako OpenOffice  M$ Office 2007-muotoisia tiedostoja?

3-versiot avaavat.

http://fi.openoffice.org/lataa.html

Firefox 3.0.4 ja suomenkielisen oikoluvun Voikon asennus?

Oikoluku löytyy täältä:

http://ap1.pp.fi/mozilla/mozvoikko/0.9.5.3/mozvoikko-0.9.5.3.xpi

Avaat sen selaimen toiminnolla 'Tiedosto' 'Avaa tiedosto' tai raahaat tiedoston hiirellä Firefoxin kuvakkeen päälle.

Mistä ilmainen vaihtoehto Microsoft Officen Outlookille?

Thunderbird

http://www.mozilla-europe.org/fi/products/thunderbird/

CHKDSK lähtee XP:ssä päälle aina konetta käynnistettäessä.

Joko siellä on risaa dataa ja/tai levy on hajoamassa.

Komenna komentokehotteessa CHKDSK C: /R (R-vipu paikkaa vahingoittuneet sektorit ja palauttaa luettavat tiedot (sisältää /F-valitsimen) ja anna seuraavassa käynnistyksessä mennä tarkistuksen rauhassa läpi (voi sitten kestää).

Vistassa pitäisi saada muutettua millä ohjelmalla eri tiedostopäätteiset avataan

Klikkaa ohjelmista toimintoa 'Oletusohjelmat'. Sieltä voit määrittää millä mikin avataan.

Vistassa pitäisi saada hyväksyttyä käyttöoikeussopimus siten, ettei sitä tulisi joka kerta Microsoft Office 2003:a avattaessa

Hyväksy se sopimus järjestelmänvalvojan oikeuksin. Eli käynnistä jokin Office-sovellus valitsemalla hiiren toissijaisella 'Suorita järjestelmänvalvojana'.

Joku lähettelee kaikenlaista sähköpostiroskaa nimissäni (saan re-palautteita). Mitä tehdä?

Tuo on roskapostittajien käyttämä vakiokikka. Etpä voi asiaan vaikuttaa muuten kuin vaihtamalla osoitteesi.

Kun XP koneessa menee vikasietotilaan F8 näppäimellä, niin sieltä löytyy ikoni järjestelmävalvojatilille, mutta samaa ikonia ei löydy ohjauspaneelista. Kuinka luoda tuolle tilille salasana kuten Windowsissakin on.

Määrität vikasietotilassa järjestelmänvalvojalle salasanan näillä ohjeilla:

http://support.microsoft.com/kb/321305/fi

Macrovision Sofware manager Agent aiheuttaa haittaa, mikä se on ja mitä tehdä?

Se on päivityskomponentti Flexnetin yhteyspalvelulle.

http://tiny.pl/vk9l

Laita päivitys manuaalille tai estä yritykset palomuuriohjelmalla. Tuolla lisää ohjeita:

http://en.community.dell.com/forums/t/19247428.aspx134">

Kun klikkaan XP:ssä esim. työpöydällä hiiren oikean puoleista ja valitsen uusi, niin sieltä on kadonnut vaihtoehto tekstitiedosto, miten sen saa takaisin?

Tuolla ohje:

http://tiny.pl/vkn4

Asensin uuden emolevyn. Käynnistysnapista tulee virrat päälle, mutta ei muuta. Sitten kun painaa reset-nappia, niin käynnistyy normaalisti ja toimii sen jälkeen kuin unelma. Samoin uudelleen käynnistys onnistuu ongelmitta. Missä vika?

Eri virtalähdettä kannattaisi kokeilla.

Mikä komento on Vistassa 'Suorita...' -komentona kun halutaan nähdä automaattisesti käynnistyvät ohjelmat?

'msconfig' ja siellä 'Ohjelmat' -välilehti.

Kun tulostaa Wordista, niin tulee ylimääräinen lehti aina tulostuksen päätteeksi. Siinä on mm. aihe:  avainsanat: luontipäivä: versionumero: viimeksi tallennettu viimeksi tallentanut: kokonaisaika yms.

Wordissa on mahdollisuus laittaa valinta 'Työkalut' -> 'Asetukset...' -> 'Tulosta' kohdassa päälle 'Sisällytä asiakirjaan' ->  'Asiakirjan ominaisuudet', jonka ohjeessa sanotaan:

"Sisällytä asiakirjaan
Asiakirjan ominaisuudet   Tulostaa asiakirjan yhteenvetotiedot erilliselle paperille, kun asiakirja on tulostettu. Word tallentaa yhteenvetotiedot Yhteenveto-välilehteen (jonka voi avata valitsemalla Tiedosto-valikosta Ominaisuudet)."

Eli jos tahdot eroon yhteenvetolehdestä, niin esim. Word 2003:ssa klikataan ensin 'Työkalut' ja sieltä alimmainen 'Asetukset...'. Sitten otetaan 'Tulosta' -välilehti auki ja katsotaan, ettei kohta 'Asiakirjan ominaisuudet' ole valittuna.

http://posio.biz/paper/tulostus.png

Acer-kannettava hukkaa säännöllisesti DVD-aseman

Täältä ohjetta:

http://support.microsoft.com/kb/929461

Miten Mozilla Firefoxissa ja Googlen Cromessa saa internetsivulta pikakuvakkeen työpöydälle?

Kisko osoitteen edessä oleva kuvake työpöydälle (selain ei siis saa olla koko näytöllä).

Kun näppäilen oma tietokone, asema c:\ niin tulee 'Etsi' -valikko.

'Etsi' -toiminnon korjaus

http://www.virustorjunta.net/modules.php?name=Artikkelit&op=viewarticle&artid=45

Kannettava tietokoneeseeni pitäisi osioida, ilman että osioita pitäisi uudelleen alustaa

Esim. GPartedilla onnistuu:

http://gparted.sourceforge.net/

Kuinka saan avattua pps-päätteiset tiedostot?

Yleensä kyseessä ovat Powerpoint-esitykset, jotka voi avata Powerpointilla, Powerpoint Viewerilla tai OpenOfficella. Tuossa linkit kahteen viimeksi mainittuun:

http://tiny.pl/b7pl
http://tiny.pl/b7p4

Kone ilmoittaa XP:ssä ettei sopivaa ohjelmaa kuvien aukaisemiksi löydy tai tiedostopäätteeseen kytketty ohjelma ei saa kuvaa avattua.

Klikkaa kuvatiedoston päällä hiiren toissijaisella ja valitse 'Avaa sovelluksessa' ja sieltä 'Valitse ohjelma...'.

Sitten klikkaa 'Kuvien ja faksin esikatselu' ja laita päälle valinta 'Avaa tämäntyyppiset tiedostot aina valitussa sovelluksessa'.

Sitten vain 'OK' -napilla pois.

ADSL-modeemina on RR24AP(i+), kuinka suojata langaton verkko?

Katso sivulta 28 eteenpäin:

ftp://ftp.a-link.com/rr24api+/Quick.pdf

Ja sitten ainakin WPA-salaus käyttöön.

Miksi Vistassa Internet Explorerin osoiterivi kaiuttaa kirjoitetut merkit hitaasti?

Katso täältä neuvoa.

http://tiny.pl/brjf

Vistan Windows Mailissa ei aukea kansiot puu

Mene Mailissa kohtaan 'Näytä' -> 'Asettelu...' ja valinta päälle 'Kansionäkymä'.

Olen liittänyt tulostimen langattomasti ad hoc -verkon avulla Vista-kannettavaan, mutta yhteys ei muodostu automaattisesti koneen käynnistyksen yhteydessä.

Laita yhteys pysyväksi:

"An ad hoc network is automatically deleted after all users disconnect from the network or when the person who set up the network disconnects and goes out of range of the other users of the network, unless you choose to make it a permanent network when you create it."

http://tiny.pl/vv69

Acer-kannettavan mukana ei tullut asennuslevyjä, mitä tehdä?

Noissa asennuslevyt tehdään Acer Recovery -softalla, joka on siinä koneessa.

Kuinka Firefoxin saa suodattamaan halutut <div> -elementit?

Asenna Adblock+ ja siihen tämä:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4364

Sillä sitten viilailet.

Ubuntu 8.10 Järjestelmään kirjautuessa kone ei hyväksy käyttäjätunnusta ja salasanaa. "Todennus epäonnistui. Kirjainkoon täytyy olla oikein." En voi millään muuttaa kirjainkokoa.

Kyse on ISOISTA ja pienistä kirjaimista...

end faq