Miten XP:n saa ottamaan puhelinverkkoyhteyden automaattisesti, kun selain avataan?

Kun koneen käynnistää aamulla ensimmäistä kertaa, niin prosessorin tehoksi ilmoitetaan jotain 1100 Mhz vaikka pitäisi olla 2600 Mhz.

Jostain syystä prosessorin kellotaajuus on vain 1900 MHz. Kertoimet ovat19 x 100 vaikka pitäisi olla 19 x 133. Olen päivittänyt BIOS:sin ja yrittänyt sieltä saada säädettyä kellotaajuutta, mutta ei tunnu onnistuvan...

Yritettäessä korjausasennusta XP:n asennus-CD:llä, tulee ilmoitus että koneessa on uudempi versio XP:stä kuin asennus-CD:llä.

Kun kirjoitan Office-tuotteella Excel, PowerPoint tai Word luvun 13, välittömästi seuraavaa näppäintä (enter, pilkku, piste) painaessani luku muuttuu 14. Ongelma ilmenee käytettäessä kumpia tahansa numeronäppäimiä. Samalla koneella olevissa muissa ohjelmissa näin ei käy.

Excel-taulukkoa täytettäessä soluun ilmestyy vallan toinen merkki kuin näppäimistöltä valittu? Aluksi homma toimii kuten pitääkin ja solun tiedot tulevat valitun muodon mukaisiksi. Sattumanvaraisesti tilanne kuitenkin muuttuu: kaksoispisteen sijaan tulee >, ?:n sijaan _ , (:n sijaan * jne.

Miten saan kuvat näkymään Wordissa jälleen? Kuvan tilalla näkyy pelkkä tyhjä laatikko.

Kun kone on verkkovirrassa, on näyttö jostain syystä selkeästi himmeämpi, kun jos sitä vertaa siihen tilanteeseen jolloin   verkkojohto ei ole seinässä! Välittömästi kun verkkojohdon irrottaa, koneen näyttö kirkastuu taas. Mutta heti kun verkkojohdon taas uudestaan laittaa kiinni, himmenee näyttö jälleen huomattavasti.

Miten tuon System Volume Information-kansion varmuuskopiointi Win XP:ssä onnistuu?

Miten Windows XP Homessa saa lepotilan pois käytöstä tai onko jokin muu vialla? Tyhmyyksissäni asensin lepotilan käyttöön ja nyt kone käynnistyy itsekseen. Jos laitan virran adsl-modemiinkin, niin hetken kuluttua koko kone käynnistyy.

Seuraavanlainen ongelma: käytän langatonta yhteyttä kannettavassa koneessa (WinXP). Kun kone on käyttämättä n. 30 - 60 min, langaton yhteys katkeaa. Jos ottaa yhteyden ominaisuudet näkyviin, niin IP osoitteet ovat silti yhä näkyvissä ja tehtäväpalkin kuvake väittää yhteyden olevan auki. Selaimella ei kuitenkaan saa yhteyttä nettiin. Kyseessä lienee jokin virransäästöominaisuus, tms. Esim. "korjaa yhteys" toiminto ei auta, vaan kone täytyy aina bootata uudelleen.

Miten saan XP Pron käynnistysohjelmiin uuden softan, tässä tapauksessa WSOY:n sanakirjan. Ajattelin sen edesauttavan ohjelman melko satunnaista käynnistymistä.

ADSL-modeemiini tulee mm. kaapeli puhelimen pistorasiasta ja verkkokaapeli, joka menee tietokoneen verkkokortille. Jos jompaa kumpaa kaapelia joutuu pidentämään, onko eroa, kumpaa pidentää?

Ongelma koneella oli sellainen, että kun kameran kytki tietokoneeseen, niin sekä Windows XP:n oma että Photoshop Elementsin kuvien siirto-ohjelma käynnistyivät yhtä aikaa ja yrittivät hakea kuvia. Tämä aiheutti molempien ohjelmien jumiutumisen. Kun lopetin XP:n oman siirto-ohjelman niin Photoshop Elements pystyi jatkamaan hommaa. Kuinka saan muutettua XP:n asetuksia niin, ettei ko. siirto-ohjelma käynnisty automaattisesti?

Minulla on kaksi vanhaa työasemaa. Ovat olleet pari vuotta käyttämättöminä. Halusin ottaa ne käyttöön, mutta kumpikaan ei käynnisty. tuuletin pyörii ja valot palaa, mutta monitoriin asti ei tule signaalia. kummassakin näytönohjain ehjä, sen testasin.

Osaisiko joku neuvoa kuinka poistetaan Norman Virus Control koneelta?

Käyttäjät ja henkilökohtaiset kansiot saa poistettua, mutta profiilien poisto tuntuu mutkikkaalta. Vaikka määrittelen administratorin käyttäjän profiilikansion (+alikansioiden) omistajaksi ja annan kaikki oikeudet, niin ei onnistu. Aina pitää mennä käsittelemään joitain kansioita tai tiedostoja uudelleen ja määrittelemään noita oikeuksia lisää.

Miten saan laskettua dokumentista yksittäisten kirjaimien ja numeroiden määrän.

Minulla on asennettuna Microsoftin Office Word Viewer 2003, mutta en saa sitä toimimaan niin kuin sen pitäisi. Pystyn avaamaan tiedostoja mutta en tekemään tai muuttamaan niitä.

Näyttö sammuilee muutamaksi sekunniksi itsestään ja palautuu takaisin normaaliksi. Tätä saattaa tapahtua muutaman minuutin välein, teki sitten mitä tahansa koneella.

Hommasin n. 2 kk sitten 17" LCD-näytön. Tänään huomasin oikeassa yläkulmassa pienen valopisteen, joka tummaa taustaa vasten pistää silmään aika ikävästi (kokoluokka n. < 1 mm). Mikä aiheuttaa, eihän tuo ole normaalia? Takuut voimassa, alanko ottaa yhteyttä jo myyjään?

Windows XP:n uudelleenasennuksen seurauksena Documents and Settings\Käyttäjä kansiossa on tiedostoja joihin ei pääse enää käsiksi millään. Nykyinen XP sijaitsee uudella kovalevyllä ja tämä Käyttäjä -kansio vanhalla levyllä. Access denied tulee vaikka kuinka olen antanut Käyttäjä:lle admin oikeudet. Onko mitään konstia, millä tiedostot pystyy kopioimaan talteen uuteen järjestelmään.

Tallensin webcamillla avi-leikkeen camin omalla softalla. Se tallentaa ne automaattisesti avina ja windows tunnistaa ne aviksi. Nyt kuitenkin kävi niin, että jostain syystä tiedostotyyppinä on "tiedosto". Mediaplayer kuitenkin avaa sen ja toistaa normaalin videon tapaan, mutta Moviemaker ei tunnista vaan herjaa että kelvoton tiedosto tjst.

Löytyykö toimivaa ohjelmaa mov. -tiedostojen muuntamiseen esim. Movie Makerin tukemiin  muotoihin?

Jostakin syystä en voi enää vastaanottaa joitakin e-postin liitemuotoja, kuten .pdf tai jotkut kuvaformaatit. Systeemi on Win XP. Ennen kaikki oli mahdollista. Luultavasti kyse on joistakin asetuksista, mutta en ole pystynyt syyllistä paikallistamaan. Liitteen nimi näkyy Outlook Expressissä harmaana, eli klikkaamisesta ei ole hyötyä.

Tähän asti eli noin 2,5 vuotta tulostukset ovat pelanneet hyvin, mutta nyt yhtäkkisesti tulostuksessa tulee virheitä. Kirjaimet tulostuvat tuplana tai niitä jää kokonaan pois. Eli esimerkiksi tulostiminen testisivulla "luet" tulostui "lueuet" ja "onnistui" tulostui "onnistutui". Vika on toisaikainen eli välillä näyttäisi kaikki olevan kunnossa ja sitten taas tulee virheitä.

Hyvä kovalevyn päällekirjoitusohjelma haussa. Omistan Acerin läppärin ja olen myymässä sitä, tosin haluaisin ensin tuhota taydellisesti sen tiedostot ettei niitä saisi ulos enään (koneella on tehty työpaikan asiakirjoja yms) Siis koneessa ei ole korppuasemaa vain dvd.

Ostin 320 GB kiintolevyn. Nyt kone ei tunnista kun 300 GB. WINXP ja WIN 2003 tekevät molemmat saman. Mistä mahtaa johtua?

Mikä on wireless-nappi kannettavassa? Tarkoittaako se sitä, että jos lähellä on tukiasema, vaikka täällä hesan keskustassa oleva, niin painamalla tämän napin päälle ja menemällä riittävän lähelle ko. tukiasemaa pääsee nettiin? Ja kannettavassa, jossa ei ole tätä wireless- nappia, vaatii ostaa oman langattoman nettiyhteyden? Miten tämä wireless-toiminto menee? RJ-45 johto löytyy.

Mikä olisi näppärä korpulta ajettava exe, jolla saisi siirrettyä kovalevyltä tavarat ulkoiselle? Ghostin dos ei sisällä xcopyä, USB-ajurit kylläkin.

Sain MicroMemory'n 256MB tikun. Yritin alustaa, mutta ei onnistunut, koska FORMAT (FAT) väitti, että tikulla on vain 8 MB tilaa. Milläköhän tikkua pitäisi käpälöidä, että saisi kaikki 256MB käyttöön?

Jos Excel 2003:n Muotoilu-työkalurivin palauttaa alkuperäiseksi, niin Euro-painike häviää. Miten sen saa takaisin, jos ohjelman uudelleenkäynnistys ei sitä palauta?

Olen kokeillut monta eri tapaa saada yläviite samaksi 2 ensimmäiselle sivulle ja lopuille sitten muu, mutta onnistuu vain ensimmäiselle, tai sitten pariton ja parillinen. Eli onko mahdollista saada yläviite kahdelle ensimmäiselle sama?

Mikä olisi sopiva ohjelma, että saisin lähetettyä kokonaisen kansion sähköpostilla. Kansio on noin 600 kilotavua mutta.. sisällä pari lisäkansiota yms. muuta pientä sälää, joten yksitellen niiden lisääminen on tuskaa ja tuottaa epätoivotun tilanteen koska jokainen objekti on riippuvainen omasta paikastaan (kansiossa on ohjelma) Ainakaan normaali sähköpostiohjelma ei tähän kykene. Ja toimiiko se vastaanottajalla myös niin että hän saa sen kokonaisena kansiona?

Kun painan CTRL+ALT+DEL, näkyviin tulee vain käynnissä olevat sovellukset taulu. Taulussa ei ole sulkeutumispainiketta.

Mistä johtuu, että liitetiedostona lähetetty Word-asiakirja tulee perille vastaanottajille .dat-muodossa? On tallennettu normaalisti .doc-muodossa Wordissa? Dat-muodossa oleva liite ei sitten avaudu välttämättä vastaanottajan koneilla. XP-ympäristö ja Word 2003 -versio on käytössä.

Mikä on InCD, olen polttanut RW kai sitten sillä ja kaikki ihan OK! Mutta nykyään vaikka en ole tarvinnut sitä se saattaa jumia koko koneen,jos sen nyt poistaa niin millä sitten poltan RW, siihenhän se on tehty vai ?Jos poistan sen käynnistyksestä joka lienee suotavaa, niin aina kun tarvitsen RW niin voihan sen startata. InCD4ErrorLog.zip onko tekemistä ongelman selvityksen kannalta ? (XPPro)

Taulukossa on pari sataa riviä. Voisiko sarakkeiden otsikot saada pysymään näkyvissä ikkunan yläreunassa, kun taulukkoa vierittää alaspäin?

Dos-promptin laatikon laidat vetäytyvät kohti vasenta ylänurkkaa, niin että tilassa 1280x1024 laatikko täyttää enää vajaat puolet kuvaruudusta.

Nyt pitäisi vielä saada vanhalla levyllä olevat ohjelmat, käyttäjäkohtaiset asetukset (kolme käyttäjää) yms. toimimaan jokseenkin entiseen malliin, ettei kaikkea (sähköposti, netti, virustorjunta jne.) tarvitse asennella kokonaan uudestaan. Arvelen, että tähän voi olla jokin yksinkertainen jippo, joka ei nyt vain "kädettömälle" valkene. Mitä vanhalta levyltä pitää siirtää uudelle - jos pitää ensinkään - sotkematta uuden emon toimintaa?

Valvontatyökalut - > Tietolähteet - > Jäljitys - > Selaa - > ... ja hups alta löytyy piilotiedosto jossa kymmeniä kansioita oudoilla nimillä. Mitä nämä on? Polun mukaan näyttäisi olevan omistaja-kansiossa ja siellä Local Settings-kansiossa oleva temp-kansio... Voinko tyhjentää nämä vahinkoa aiheuttamatta ja kuinka se tapahtuu? Miten saan piilotiedoston näkyviin? Etsi-toiminnolla löydän paljon muita temp tai templates tiedostoja/kansioita. Voiko ne surutta poistaa?

Kannettava kone jossa on salasana onnistuin lyömään väärin tunnukset ja kone meni kiinni eikä päästä enää sisään. Ei anna kirjoittaa isoja kirjaimia ja siihen mihin tulee kiintolevyn ja akun ilmaisin tulee lukon kuva. Miten saada salaus purettua. Onko mitään keinoa...

Yht’äkkiä lakkasi aukeamasta sellaiset sivut, joihin liittyy jonkinmoista suojausta tai identifioimista, eli esim pankin sivut, erilaiset tilaussivut (extrafilm, H&M yms), soneran businessmail jne. Salakirjoituksen suojaustaso selaimessa on 128-bittiä. XP, IE6, Elisa laajakaista jne. käytössä.

Haluaisin kysäistä että mikä olis hyvä modeemiajuri? Nykyinen win lucent win modem 8.19. Mitä tietoja tarvitaan kun kysyy suositusta?

Lisää tai poista sovelluksessa näkyy useita java-versioita. Onko ylimääräiset poistettavissa?

Siis Windows XP piilottaa osan käynnistävalikosta. Millä sen saa näyttämään kaikki heti?? En millään löydä sitä asetusta. Olen kokeillut myös Tweak UI:lla.

Järjestelmäkomponenttien asennus ja määritys. Ongelmana on se että yritän saada verkkoyhteyden toisen koneen kansioon. Ikkunaan ilmestyy herja "Asenna ja määritä järjestelmäkomponentit ohjauspaneelissa", eli en pääse tähän kansioon. Pääsin kansioon kyllä aiemmin.

Kaipaan ohjelmaa, joka osaa lukea ääneen word ja pdf dokumenttejä. Olisiko aiheeseen liittyviä vinkkejä. (Käytössä on nyt "jaws", mutta se ei osaa pdf lukua.)

Paljon puhutaan ip-osoitteista. ja että niitä voi ostaakin. onko se aina sama, jos  käyttää modeemia tai laajakaistaa? Jos vaihtaa operaattoria, niin vaihtuuko ip, vai onko se sama? Jos se ip vaihtuu saman koneen kohdalla, niin missä tilanteissa?

Onko mahdollista asentaa väärä kieliversio WinXP Service Pack 2:sta, jos käyttäjä hakee Microsoftin sivulta sen 100 megan tiedoston itse, eikä siis käytä Windows Update -palvelua?